fbpx

Werkwijze

Heb je onlangs een huis gekocht of ben je toe aan een vernieuwd interieur? Ik sta voor je klaar! 

Door goed te luisteren naar jouw wensen en behoeften, ontwikkel ik een interieurontwerp dat perfect aansluit bij jouw levensstijl en persoonlijkheid. Ik denk graag met je mee over de meest optimale indeling van de ruimte en geef advies over de juiste meubels, accessoires, kleuren, materialen, verlichting en raambekleding. Al deze aspecten worden helder en overzichtelijk gepresenteerd in een 3D-ontwerp.

Of het nu gaat om het herinrichten van een woonkamer, het renoveren van een kantoorruimte of het inrichten van een nieuw restaurant, mijn doel is om elke ruimte te optimaliseren voor comfort, functionaliteit en visuele aantrekkingskracht.

Intakegesprek

In een gratis en vrijblijvend intakegesprek verzamel ik al je wensen en behoeften, die belangrijk zijn om het nieuwe interieur 100% aan te laten sluiten op wie je bent. Daarnaast leren we elkaar kennen en krijg ik een goede indruk van de woning. Ik zal uitleggen wat mijn werkwijze is en wat de vervolgstappen zullen zijn.

Moodboard

Beelden spreken vaak meer dan woorden. Om de juiste sfeer te bepalen voor het nieuwe interieur, maak ik op basis van de opgedane informatie een moodboard. Hierin visualiseer ik de stijl en vertaal ik je wensen en behoeften. Deze bespreken we voordat ik verder ga met het maken van het definitief ontwerp. Mocht dit aanspreken, dan zal dit als het ware de leidraad worden voor de rest van het ontwerp.

Een ruimte is altijd op verschillende manieren in te delen. Zo kijk ik bijvoorbeeld wat de beste plek is voor de tv; of een ronde of ovale tafel beter in de ruimte past, en hoe de keuken bijvoorbeeld in te delen is. Mijn doel is een indeling creëren waar je misschien zelf nog niet aan gedacht hebt. Samen bespreken we deze indelingen en geef ik toelichtingen. Vervolgens kies je een indeling (of combinatie van meerdere indelingen) die het beste bij je past. 

Indelingsvoorstellen

Kleuren en materialen hebben een grote invloed op een ruimte. In dit onderdeel ga ik op zoek naar de mooiste kleuren & materialen, helemaal passend in de stijl die ik voor ogen heb. Denk daarbij verfkleuren, de vloer, eventueel behang, kleurstelling van de keuken en het keukenblad en de raambekleding. Je ontvangt na afloop ook nog samples van de gekozen kleuren & materialen, zodat je goed voorbereid op pad gaat! 

Kleuren- & materialen

Ik ga op zoek naar de juiste meubels & accessoires die helemaal aansluiten bij de stijl en de wensen & behoeften van jou. Naast een meubel- en accessoireplan ontvang je een shoppinglist. In dit overzicht staan alle linkjes, met daarbij afmetingen, kleuren en stoffen, zodat je precies weet waar je welke items kunt kopen.

Meubels- & accessoires

De gekozen indeling werk ik nu fijnmazig uit. Daarbij teken ik alle gekozen meubels, accessoires, kleuren en verlichting in. Door middel van duidelijke aanzichten krijg je een realistisch beeld van hoe het ontwerp eruit kan komen te zien na realisatie.

*Uiteraard zijn (in overleg) nog wat kleine aanpassingen mogelijk.

3D Ontwerp definitief*

Met maatwerk kun je de ruimte zo optimaal mogelijk gebruiken. Ik ontwerp maatwerk voor alle ruimtes in het huis; van een kleine werkplek tot een heuse walk-in-closet, en van keukens tot aan oplossingen voor schuine daken. Deze maatwerktekeningen worden uitgewerkt met maatvoeringen zodat de meubelmaker er direct mee aan de slag kan. 

Maatwerk

Een goed interieur ontwerp begint bij de juiste hoeveelheid verlichting. Op basis van de gekozen indeling maak ik het lichtplan. Bij zo’n lichtplan komt alle verlichting aan bod. Denk daarbij aan de technische verlichting zoals (opbouw) spots en wandverlichting. Deze zijn nodig om de ruimte op de juiste manier te verlichten. Daarnaast is decoratieve verlichting zoals hanglampen, vloerlampen en tafellampen belangrijk om de ruimte gezelligheid en sfeer mee te geven.

Verlichtingsplan

Met een fotorealistische render komt het ontwerp pas echt tot leven. Je ziet precies hoe het ontwerp zal gaan worden. Denk daarbij aan de verlichting die aan staat, het zonnetje dat naar binnen schijnt, de texturen van de materialen en nog veel meer! Zo krijg je de ultieme sfeer beter gevisualiseerd.

Fotorealistische render

KLIK VOOR CONTACT